Pete Tamás - szólamvezető adatlapja
Pete Tamás - szólamvezető
A zenetanulást a biatorbágyi zeneiskolában kezdtem 7 éves koromban. Három tanárom is volt, de a legtöbbet Bella Éva tanárnőnek köszönhetem, akihez körülbelül érettségiig jártam. Ő Orff-módszerrel oktatott minket, szinte az összes ütős hangszeren megtanított minket játszani. Nagy álmom volt zenét tanulni, de 14 és 18 éves koromban más pályát választottam.
Kéttannyelvű építőipari szakközépbe jártam, majd érettségi után a Műegyetem Építészkarát végeztem el. Jelenleg egy nemzetközi cég informatikai osztályán dolgozom, ahol a bolthálózat összes európai üzletét támogatjuk 3 nyelven, és emellett űzöm mellékállásban a tervezést is. Ősztől újra egyetemista vagyok, másoddiplomásként épületenergetikai szakmérnök leszek.
Buzás Bálintnál kezdtem fúvószenekarban dobolni, majd később a biatorbágyi fúvószenekarban is tag lettem. Miután Kaszás Sanyi vette át a zenekar vezetését, áthívott a sóskúti csapatába. Azóta is zenekari és egyesületi tag vagyok. Kezdetben a zenekar akkori dobosához, Kovács Ákoshoz is jártam a dobfelszerelés rejtelmeit megtanulni, mert ez a zeneiskolában nem volt tananyag. Nagyon sokat köszönhetek neki is. Először egyedül jártam át Biatorbágyról, de örülök, hogy ma már sokan szállnak fel a „buszmegállónkban”, ha erre jön-megy a sóskúti zenekar szerepelni.:)
Idén lesz 20 éve, hogy szinte minden szabadidőmet zenéléssel töltöm, de egy másodpercét se bánom! Szinte mindent ennek köszönhetek!
Legjobban a cseh-morva fúvószenét szeretem, de olyan komolyzenét is szívesen játszom, amelyik izgalmas a mi szólamunknak is. :)
Remélem, sohasem kell abbahagynom a zenélést, és hogy a gyerekeim is zenélnek majd!

Elérhetőségek

Pete Tamás - szólamvezető
NEM ELÉRHETŐ
E-mail küldése
Január 27
Ütő

Névnap

Ma 2023. szeptember 29., péntek, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.