Bass Mátyás - vendégművész adatlapja
Bass Mátyás - vendégművész
Budapesten születtem, 2004-ben. Hat éves koromban kezdtem el érdeklődni a zene iránt, amikor egy fesztiválon a zenekar trombitása megengedte nekem, hogy megpróbáljak belefújni a hangszerébe. Megtetszett a dolog, a rákövetkező évben pedig - ekkor voltam első osztályos - már ugyan nem trombitán, de elkezdtem rendszeresen zenét tanulni, altkürtön. Később váltottam tenor kürtre és baritonra - utóbbival szép eredményeket értem el; sokszor büszkélkedek a 2015. nyarán megrendezett Országos Mélyrézfúvós Versenyen elért 1. helyezésemmel -, 2014-től kezdve pedig tagja lettem a XV. Kerületi Ifjúsági Fúvós Zenekarnak. 2016 tavaszán költöztünk Sóskútra, ahol azelőtt dédnagymamám lakott, és mire felújítottuk a házat, már elkezdtem járni a sóskúti iskolába. Eközben újabb hangszercsere történt, harsona került a kezembe.
A dologban a vicces az volt, hogy Kaszival nem itt Sóskúton, hanem Kemencén találkoztam, amikor a budapesti zenekarral ugyanott táboroztunk! Éppen készültünk volna visszamenni a boltból, amikor összefutottunk, és kiderült, hogy itt a sóskúti zenekar. Összeismerkedésünk után pedig Kaszi vissza vitt bennünket, én kényelmesen utaztam a csomagtartóban :)
Később próbált egyet a két zenekar, majd Kaszi mondta: Tárt karokkal vár, ha esetleg volna hozzá kedvem. Kedvem az volt, így elmentem fújni egy polkadélutánra, a 2018-as iskolakezdéstől kezdve pedig már Kaszihoz is jártam órára, újra kezembe vettem a bariton kürtöt; a zenekarban is elkezdtem játszani, és még új év előtt, a Karácsonyi Koncerten tagja lettem a Sóskúti Ifjúsági Zenekarnak.

Elérhetőségek

Bass Mátyás - vendégművész
NEM ELÉRHETŐ
E-mail küldése
Augusztus 27
Baritonkürt

Névnap

Ma 2024. július 22., hétfő, Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.