Kovács András - koncertmester, szólamvezető adatlapja
Kovács András - koncertmester, szólamvezető
1983-ban születtem. 90-től 98-ig a Sóskúti Általános Iskolában tanultam. 1992 őszén kezdtem el furulyázni. 93 őszén érkeztek a hangszerek, melyeket a suli tornatermében nézhettünk meg, - és választhattuk ki - hogy ki melyik zeneszerszámon szeretne tanulni. (Én állítólag mindjárt a klarinétot választottam.) Még ez év májusában alakult meg a zenekar. Ekkor kezdődött utazásom a fúvószenei életben. Az általános iskola befejezése után az Érdi VMG-be mentem. Itt 2002-ben végeztem és csak ez után mondtam azt, hogy zenei irányba szeretnék továbbtanulni. Jelentkeztem a Budapesti Szent István Konzervatóriumba, ahol Bánhegyi Géza tanár úr kezei alá kerültem. Az itt eltöltött 3 év felejthetetlen volt.
Kaszi által ismerhettem meg nagyon sok zenészt a fúvós berkeken belül, akik katonák, rendőrök és persze nem utolsó sorban pénzügyőr muzsikusok voltak. 2005 őszén kaptam egy telefonhívást, hogy a Pénzügyőr Zenekarba klarinétost keresnek. Kapva kaptam az alkalmon és Bánhegyi tanár úr valamint Sanyi segítségével felkészültem a meghallgatásra. Életem egyik legboldogabb napja volt mikor letehettem eskümet - 2005 decemberében – és bekerültem a Pénzügyőr Zenekarba, ahol a mai napig tevékenykedem. 2010-ben végeztem a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet Klarinét Tanári szakán levelező tagozaton. A főiskolán tanárom Dr. Szepesi János volt.
A Sóskúti Ifjúsági Zenekar munkáját, mint első klarinétos és elnökségi tag próbálom segíteni. Büszkeséggel tölt el, hogy amatőr zenekarunk koncertjein sok zenésszel (köztük hivatásos zenésszel) és karmesterrel találkozom, akik elismerően beszélnek munkánkról.
Köszönettel tartozom Kaszás Sanyinak, akitől a klarinétozás alapjait valamint a legfontosabbat: a ZENE szeretetét és tiszteletét tanultam. Köszönöm Bánhegyi és Szepesi tanár urak nem kis erőfeszítéseit klarinét tudásom csiszolására, valamint szüleimnek, hogy ezekben az években végig támogattak.
Szóval … Ez lennék ÉN.

Elérhetőségek

Kovács András - koncertmester, szólamvezető
NEM ELÉRHETŐ
E-mail küldése
Augusztus 07
Klarinét

Névnap

Ma 2024. július 22., hétfő, Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.